Odotusryhmä, masu- tai mahamuskari on tarkoitettu vauvaa odottaville äideille ja isille. Ryhmään on mahdollista osallistua missä tahansa raskauden vaiheessa, mutta eniten hyötyä siitä on odotuksen puolivälistä eteenpäin. Odottajat kokoontuvat jakson aikana viisi kertaa ja yhden tunnin pituus on 60 minuuttia.

Tutkimusten mukaan jo odotusaikaiset äänelliset kokemukset tuovat vauvalle turvaa ja tukevat vuorovaikutusta parantaen muun muassa kuuntelutaitoa ja ilmaisukeinoja. Lapsen syntymää edeltävässä musiikkikasvatuksessa elämyksiä uudelle elämälle välitetään normaaleilla työskentelytavoillamme, laulamalla, soittamalla, liikkumalla ja kuuntelemalla.

Tunneilla perehdymme käytännönläheisesti äänenkäytön ja laulamisen myönteisiin vaikutuksiin kehittyvälle lapselle ja odottajille. Tutustumme myös Hilkka-Liisa Vuoren kehittämään, kipuja lievittävään  synnytyslaulumetodiin ja teemme muitakin rentoutusharjoituksia. Laulamme kehto- ja muita tulevaan vauva-arkeen sopivia lauluja ja soitamme muun muassa erilaisia rytmisoittimia.

Matalan kynnyksen odotusryhmässä osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta laulamisesta tai soittamisesta! Ohjaajana toimii opinnäytetyönsä synnytyslaulusta tehnyt varhaisiän musiikinopettaja Katja Huurinainen.
Järjestämme odotusryhmät ensisijaisesti omissa tiloissamme Tuusulan Rusutjärvellä, mutta ilmoittautumisten mukaan tarvittaessa myös muissa toimipaikoissamme Keravalla, Hyvinkäällä tai Järvenpäässä. Tunnit alkavat, kun ryhmään on ilmoittautunut riittävästi osallistujia. Äidin tai pariskunnan osallistumismaksu on 50 euroa.

Odotusryhmä